home

optredens

cd

audio video

liedteksten

biografie


contact

biografie Goudreinet


Als zesjarige begreep Goudreinetje niet dat een vriendinnetje graag naar Toppop keek. Alleen maar mannen met gitaren! Dat vond zij net zo saai als het journaal (mannen met stropdassen).

In dezelfde tijd had Goudreinet een tijdje blokfluitles. Ze vond het nogal een beperking dat je met de blokfluit alleen maar een melodie kunt spelen. Terwijl ze floot probeerde Goudreinet er een tweede stem bij te zingen, maar hierin heeft zij geen noemenswaardig niveau bereikt.

Op de lagere school vestigde Goudreinetje een reputatie als dromer. Menige middagles in het zonovergoten klaslokaal ging half aan Goudreinet voorbij.

Toen ze 10 was ontwaakte haar belangstelling voor popmuziek op de radio, en voor Toppop. Maar toen had ze dan ook inmiddels Abba leren kennen. De liedjes, de dansjes, de posters op haar kamer: Goudreinet kon er geen genoeg van krijgen.

Goudreinet zong graag (onder de douche bijvoorbeeld) en menigeen merkte op dat ze een mooie stem had. Deze complimenten nam Goudreinet trots in ontvangst.

Op haar veertiende vroeg en kreeg ze een gitaar voor haar verjaardag. De hippiesfeer van de gitaar sprak haar aan. Goudreinet had gitaarles maar speelde vooral instrumentale stukjes. Waarom zong ze er eigenlijk niet bij? Nou kon het immers!

Jarenlang zong Goudreinet nog steeds onder de douche, op de fiets en met de radio mee. Ook bleef ze een geïnspireerd dagdromer. Maar de gitaar lag inmiddels op de kast te verstoffen.

Toen ze over de veertig was zag Goudreinet een documentaire over Joni Mitchell waaruit ze vernam dat die ‘pas’ op haar 19de was begonnen met liedjes schrijven en ermee optreden. Toen dacht Goudreinet: dan kan ik er ook nog wel mee beginnen.

Zо gedaan. Goudreinet nam opnieuw les en gebruikte de gitaar nu wel om haar eigen zang te begeleiden. En ze begon haar eigen liedjes te schrijven.

Voor Goudreinet is de gitaar niet een instrument om scheurende solo’s mee te spelen, maar om een zangmelodie mee te begeleiden middels fraaie akkoorden en ritmes. En een liedje is een verzameling dagdromen, samengebald tot iets concreets.

 

Goudreinet  hoopt dat haar dagdromen en harmonieën de luisteraars aanspreken en wenst hun veel luisterplezier.